divendres, 3 de juny del 2011

Apture: proposta d'utilització

Al post “Internet a l’aula: les webquest” s’ha explicat la necessitat de que les webquest formin part de l’educació d’avui. Només les hem lloat i alabat, però una webquest no serà sempre la millor opció. La manca de temps o la complexitat d’aquestes poden ser un inconvenient per realitzar la tasca d’una manera beneficiosa.

Segons el context on ens trobem, potser convé més realitzar i dissenyar una “pseudowebquest”. A l’article de Jorge Herrero se’ns proposa utilitzar l’anomenat Apture, un programa que pot servir tant per a les webquest com per a les “pseudowebquest”.

Apture ens permet obtenir més informació sense necessitat de perdre la pàgina web que estem consultant. Quan es passa el ratolí per damunt de l’enllaç s’obre una finestra emergent amb la informació addicional, sense la necessitat de canviar de pàgina o d’obrir noves finestres.

És una eina molt útil que evita tenir 50.000 pestanyes o finestres obertes. Per als alumnes o internautes més caòtics els ajuda a navegar sense perdre’s i a saber on són en tot moment, ja que la pàgina que s’estava consultant no s’abandona.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada