diumenge, 5 de juny del 2011

Glogster


Aquest és un pòster multimèdia. S’ha creat amb Glogster.

Davant la pregunta de si hem de seguir amb la idea de fer murals amb cartolines de colors i fotografies i dibuixos retallats, arriba la resposta i l’alternativa: Glogster.

És una aplicació 2.0 que permet editar pòsters en línea que accepten multitud de formats i opcions, deixant a anys llum enrere els romàntics murals de pega i cartolina.

L’ús dels pòsters a les escoles és molt habitual perquè és un recurs molt vàlid perquè els alumnes plasmin, sintetitzin, expliquin, creïn tot allò que ells vulguin. És per això que destaquem aquest programa i el valorem molt positivament. Els alumnes estan completament entusiasmats i els professors ben feliços de veure els seus alumnes tan motivats fent un pòster del funcionament d’un tren o del seu poble.

Glogster requereix d’un registre completament gratuït. També ofereix la possibilitat d’utilitzar-lo sense haver-se de registrar, però recomanem registrar-se perquè amplia molt les possibilitats que ofereix i s’aprofita molt més. Entre els usuaris es crea una petits xarxa social on compartir idees i glogs, pots seguir els gloggers preferits o tenir en un lloc destacat els glogs preferits.

Hi ha una opció molt atractiva per a l’educació, Glogster EDU, és el mateix que glogster però el professor pot tenir un mínim de control en els comptes dels seus alumnes. Quantes vegades a les escoles hi ha hagut el problema d’oblidar contrasenyes o noms d’usuaris? La solució que proposa glogster és molt atractiva, i sincerament, bastant econòmica.

Permet crear una mena d’aula virtual amb comptes diferents per a professors i alumnes, així els alumnes només cal que tinguin un compte, i no un compte per a cada professor que vulgui utilitzar glogster. Això ofereix infinitud de possibilitats, fins i tot de crear pòsters en col·laboració amb altres escoles.

Per saber-ne més

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada